Exposities

Expositie 2013
 Op 28 en 29 september 2013 organiseerde Fotoclub De Sluiter uit Maasbracht een fototentoonstelling in De Kösterie, Hoofdstraat 34 te Maasbracht.
expo-affiche
Binnen de FC de Sluiter zijn 25 fotografen uit de regio Midden-Limburg actief in de diverse takken van de fotografie.
 
Een redelijk grote groep houdt zich bezig met portretfotografie. Maar ook de andere facetten van de fotografie komen veelvuldig aan bod, zoals concertfotografie, natuur- en landschapsfotografie, macrofotografie, tabletopfotografie, architectuurfotografie, straat- en reisfotografie, evenementenfotografie, avond- en nachtfotografie en creatieve fotografie.
 
Tijdens deze expositie werd een doorsnede  van de beste, fotografische producten van het afgelopen jaar getoond.
Hier is een overzicht van de getoonde afbeeldingen.
Expositie 2009
De opening van onze expositie op 20 november 2009 was een daverend succes. 
expo-affiche-2009Er werd foto’s getoond van 13 fotografen. Onze expositie was gratis te bewonderen op 20, 21 en 22 november 2009 in Het Witte Kerkje en de ernaastgelegen Middeleeuwse schuur, gelegen aan het Jan van Steffeswertplein te Stevensweert. De opkomst was groot en we kijken er met plezier naar terug.
25 jarig bestaan Fotogroep De Sluiter in 2005
Fotoclub De Sluiter organiseerde wegens ons 25-jarig bestaan, een grandioze jubileum-expositie met dia-show.
En natuurlijk was vanwege de fantastische ambiance weer gekozen voor Het Witte Kerkje en de daarnaast gelegen eeuwenoude kasteelschuur. De geweldige expositie is nu helaas weer voorbij. En we mogen gerust zeggen dat deze expo bijzonder geslaagd was. We hadden veel bezoekers. Er waren veel mensen die tevreden waren en zelfs enthousiast. Er waren natuurlijk, hoe kan het anders ook, ook mensen die niet alles slikten wat hen werd voorgeschoteld, en dan heb ik het voornamelijk over het meer andersoortige fotowerk. Hoe dan ook, we gaan gewoon door en pikken op wat we willen en de rest….. overboord. Toch? Of toch niet?? Misschien best interessant om eens over te praten.

Als locatie was ook nu weer gekozen voor het Witte Kerkje te Stevensweert (Jan van Steffenswertplein 18) Een locatie met een geheel eigen karakter en sfeer. Tevens zijn nog een aantal experimentele foto’s geexposeerd in de middeleeuwse schuur naast het Kerkje. Deze ruimte met eeuwenoude wanden heeft een zeer speciale uitstraling en eigen sfeer. Deze omgeving nodigt uit tot meer experimentele en/of wat andersoortige foto’s. Fotogroep De Sluiter hoopte dat deze jubileum expositie zou uitgroeien tot een meer dan fantastisch evenement. Achteraf kunnen we dan ook trots zeggen dat dit is gelukt.

Er was voor iedereen wat te genieten. Naast schitterende natuuropnames en zeer boeiende macro opnames waren er ook zeer fraai gestileerde impressies van diverse onderwerpen tot experimentele beelden en polaroids welke voor sommigen misschien ‘even’ wennen zijn. Beelden ook die u mag verwachten van fotogroep De Sluiter. Fotogroep De Sluiter welke toch wel bekend staat als een beetje eigenzinnig clubje dat toch altijd wel enkele verrassing te bieden heeft Natuurlijk zijn er ook schitterende natuuropnames te bewonderen. Fraaie natuuropnames en stillevens. Fotoclub De Sluiter laat zo echt zien dat dit een club is waar voor iedereen een plaats is en alle soorten van fotografie waardering krijgen en aan bod komen.

expo-2005-1 expo-2005-6
expo-2005-4 expo-2005-3
expo-2005-2 expo-2005-5
expo-2005-7

 

De diashow

Een diashow in overvloei met een schat aan nieuwe beelden, begeleid door passende muziek. Duizenden zogenaamde derde beelden ontstaan en zijn te bewonderen. De toeschouwer werd meegenomen naar een heel aparte droomwereld, waar fictie en illusie werkelijkheid werden. Beelden die uitnodigden om weg te dromen en je eigen fantasie kompleet z’n eigen gang te laten gaan, ondersteund door spannende uitdagende muziek en zodoende zelf, in je hoofd, geheel nieuwe beelden te creëren.